Citati i izreke poznatih PDF Štampa El. pošta
(14 votes, average 3.50 out of 5)
Napisao Pricalica   
nedelja, 06 decembar 2009 01:00

Podeli ovo na:

 Prijateljstvo

Mehmed Mesa Selimovic

Stari Vojnik se predaje sad sa suzama u ocima. Polako polaze oruzije svoje i priznaje sebi da ne moze vise biti sam, umoran je od borbi umoran je od krvoprolica umoran je od samoce... Polako gledajuci iza sebe na spaljenu zemlju duse svoje, stoji tiho bez reci usamljen i sam, porazen od sebe sam, porazen od cinjenice da vise nije sebi dovoljan, porazen u znanju da je vreme da spusti oruzije svoje i preda se u neizvesnost osecaja svojih koji ga cine ranjivim, koja ga cine covekom koji je nekad bio... Stojim tiho na ivici napustenog bojista duse moje; sa ispruzenim rukama u neizvesnosti ti pruzam ono malo sto je ostalo od mene.Postidjen, sa strahom u srcu svom da to nije dovoljno, ali to je sve sto ja imam da ti dam... Ja sam te ostao zeljan dok me bude, mila moja….

Autor: nepoznat

Toliko puta, doživeo sam poraze, pa više i ne osecam istinski tamjan sumnje. Prejeo sam se pobeda, pa više i ne osecam istinsku zvonjavu slave. Ne umem ni da se uplašim. Ne umem više ni da umem.

Izdajstvo lirike - Miroslav Antic

I kad bi danas prišo meni i hteo reči davno rečeni buditi draz u srcu mome šaptao bi neko da sve što si mi ikada reko bila je laz

nezaboravna Desanka Maksimović

Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja ili budalu.

Howard W. Newton


 

Comments  

 
+2 #2 2011-07-15 15:29
Niko se nije usrao sto je nuznik bio
daleko, nego sto nije krenuo na vreme
(Mao Ce Tung)
Quote
 
 
+7 #1 2010-01-13 02:38
Da svi mislimo na vrijeme, nikad se nebi dogodilo nepredvideno.

MESA DIDOVIC
Quote
 

Dodaj komentar


Security code
Osvezi

eXTReMe Tracker